Rapportage van OGSM’s bekijken en downloaden

(Kwartaal)rapportage in één overzicht

Bij acties en strategische keuzes kan de eigenaar voortgangsrapportages toevoegen.

Het rapportage-dashboard geeft een overzicht van deze rapportages.

Rapportage-dashboard instellen

• Klik rechtsboven in het scherm op het Dashboard-icoon

• Klik links in het menu op ‘Rapportage-dashboard’.
  • Je komt het het dashboard. Het dashboard is nog leeg, omdat je eerst moet instellen welke OGSM’s je wilt zien.

• Klik op de knop ‘Dashboard bewerken’.
  • Klik op de knop ‘Toevoegen’ en selecteer je OGSM die je wilt zien.
  • Voeg ook overige OGSM’s toe aan het dashboard.
  • Je kunt de volgorde van de OGSM’s wijzigen door ze de slepen. Gebruik hiervoor de dire puntjes die voor de titel van een OGSM staan.
  • Klik op ‘Opslaan’ om de wijzigingen te bewaren.

Rapportage bekijken

Je ziet nu het rapportage-dashboard met bij elke OGSM de volgende onderdelen:

• De link ‘Bekijk OGSM’ om naar de betreffende OGSM te gaan
  • De ambitie
  • De doelstellingen
  • De strategische keuzes, inclusief de meest recente rapportage
  • De indicatoren met de streefwaarde en de meest recente meetwaarde
  • De acties, inclusief de meest recente rapportage

Rapportage filteren

Standaard toont het dashboard de volledige OGSM’s. Je kunt de filters gebruiken om specifieke selecties te maken. Bijvoorbeeld:

• Geef met uit de geselecteerde OGSM’s een overzicht van alle acties met het label ‘Marketing’.
  • Toon alleen de strategische keuzes die op oranje of rood staan.
  • Toon vanuit de geselecteerde OGSM’s alle indicatoren en acties die bij een strategie met het label ‘Commercie’ horen.

Onderdelen in- en uitschakelen

Je bepaalt zelf welke onderdelen je op het dashboard wilt zien door de vinkjes te verwijderen of je toe te voegen voor:

• Ambities en doelstellingen
  • Strategische keuzes
  • Indicatoren
  • Acties

Inhoud van OGSM’s filteren

Je kunt de getoonde inhoud filteren met deze filters:

• Label strategie: Het dashboard toont alleen de strategische keuzes met één van de geselecteerde labels. Bij de strategische keuzes worden ook de indicatoren en acties getoond.
  • Stoplicht strategie: Het dashboard toont alleen de strategische keuzes met één van de geselecteerde kleuren. Bij de strategische keuzes worden ook de indicatoren en acties getoond.
  • Label actie: Het dashboard toont alleen de acties met één van de geselecteerde labels.
  • Stoplicht actie: Het dashboard toont alleen de acties met één van de geselecteerde kleuren.
  • Status actie: Het dashboard toont alleen de acties met één van de geselecteerde statussen (Nog te doen, Mee bezig, Afgerond).

Rapportage printen of downloaden als pdf

• Klik rechtsboven op het print-icoon

De browser geeft nu een printscherm. Je kunt hier in de meeste browsers kiezen of je het bestand wilt printen of wilt downloaden als pdf-bestand.

• Selecteer de printer of kies ervoor om de rapportage op te slaan als pdf.
  • Gebruik de instellingen van de browser om de tekst te verkleinen of te vergroten. Door de schaal te wijzigen past er meer tekst op één pagina.

We denken graag met je mee. Laten we kennismaken.

DutchEnglish