Selecteer een pagina

Single Sign On met Azure AD

App aanmaken in Azure AD

Om SSO met Azure AD-accounts mogelijk te maken dien je een applicatie aan te maken in Azure AD.

• Klik bovenin het scherm op ‘Nieuwe registratie’.
  • Typ een naam voor de app
  • Kies welke accounttypen de app kunnen gebruiken.
  • Selecteer bij Omleidings-url ‘Web’ en vul de onderstaande domeinnaam in. Vervang DOMEINNAAM door de domeinnaam van de omgeving.

https://DOMEINNAAM/users/auth/microsoft_graph_auth/callback

• Klik onderaan de pagina op ‘Registreren’.
  • De overzichtspagina verschijnt. Kopieer de ‘Toepassings-id (client-id)’ en bewaar het in een apart document. Zet erbij dat het de Toepassings-id betreft.
  • Kopieer ook de ‘Map-id (tenant-id)’ en bewaar deze in hetzelfde document. Zet erbij dat het de Map-id betreft.

• Selecteer ‘Certficicaten en geheimen’ (Certificates & Secrets).
  • Klik onder de kop Clientgeheimen op ‘Nieuw clientgeheim’ (New client secret).
  • Typ een beschrijving en selecteer wanneer het certificaat verloopt. Let op: als je kiest voor 1 of 2 jaar dient het certificaat voordat de periode verloopt opnieuw ingesteld te worden.
  • Klik op ‘Toevoegen’ (Add).

• Kopieer de waarde van het clientgeheim door op de knop achter de waarde te klikken en plak deze in het document. Zet erbij dat het het clientgeheim betreft.

LET OP: De waarde het het clientgeheim wordt nooit meer getoond. Dit is dus de enige mogelijkheid om deze te kopiëren!

Je hebt nu een document met daarin drie waardes:

• Toepassings-id (client-id)
  • Map-id (tenant-id)
  • Clientgeheim

Stuur deze waardes naar je concactpersoon bij Jester Tools. De omgeving wordt door ons ingesteld.