Selecteer een pagina

Handige tools

Praktische handvatten voor het creëren en uitvoeren van strategie

De praktische online tools maken bewezen inzichten en modellen praktisch toepasbaar. Samen met collega's, adviseurs en externe experts werk je samen aan toekomstscenario's, het businessmodel, strategie of het uitvoeren van acties.

De tools helpen organisaties hun koers te bepalen en resultaten te halen.

Scope

Bepaal samen de scope van je strategische project. Wat zijn de belangrijkste strategische vragen? Wat is je doeljaar? Wie zijn de stakeholders? Wat is de begrenzing?

Trendanalyse

Bepaal welke macrotrends uit onze trendverzameling relevant zijn en hoe je daarop in kunt spelen. Brainstorm over ontwikkelingen in je omgeving. Bepaal de impact en waarschijnlijkheid. En hoe speel je in op de trends?

Actieplan

Bepaal je acties. Evalueer de voortgang van acties, leer van de resultaten en stel nieuwe prioriteiten.

Brainstorm

Laat deelnemers online brainstormen voor de sessie of live tijdens de sessie. Redigeer de ideeën en publiceer het resultaat.

Alignment-scan

Met de Alignment-scan 3TGO Next krijg je inzicht in welke mate de strategie, de omgeving van je organisatie, het management en de werknemers op elkaar aansluiten en elkaar versterken (alignment).

Benchmark

Hoe presteert je bedrijf in vergelijking met andere bedrijven in de branche? De benchmark geeft inzicht en helpt je gericht te verbeteren.

Scenarioplanning

Creëer verschillende toekomstscenario’s op basis van de belangrijkste onzekerheden in je omgeving. Bepaal wat de uitdagingen en strategische opties zijn in elk scenario.

OGSM Plan

Vertaal je ambitie en toekomstig businessmodel naar concrete doelstellingen, heldere strategische keuzes en acties op basis van de OGSM-methodiek.

Document

Deel (tussen)resultaten van het project op een contentpagina met versiebeheer en mogelijkheid om deze te downloaden als PDF.

Maatwerk tools

Op ons platform kunnen we snel specifieke tools ontwikkelen. Heb je ideeën? Laat het ons weten! Dan bespreken we de mogelijkheden voor je eigen toolkit.

Neem contact op voor meer info

Businessmodel

Creëer je toekomstige businessmodel. Op welke klantsegmenten richt je je? Welke toegevoegde waarde lever je? Via welke kanalen? Met welke partners? Wat is je onderscheidend vermogen, kracht en kwetsbaarheid?

Scenariogame

Deel toekomstscenario's met leden, afdelingen of andere stakeholders en faciliteer de discussie over uitdagingen binnen elk scenario

Omgevingsmonitor

Monitor de impact, urgentie en waarschijnlijkheid van trends en scenario's door periodiek een expertpanel te raadplegen.

Quickscan

Met de Quickscan krijg je snel inzicht door deelnemers een aantal stellingen te laten scoren. Creëer een eigen quickscan of gebruik onze scans over OGSM, Leiderschap of Verandervermogen.

Meer informatie of een demo

We denken graag met je mee. Laten we kennismaken.