Remco Bakker: 06 1588 0242 | Michiel de Vries: 06 5285 4283 info@jestertools.com

Handige tools

Praktische handvatten voor het creëren en uitvoeren van strategie

De praktische tools in StrategyLAB maken bewezen inzichten en modellen praktisch toepasbaar. Samen met collega's, adviseurs en externe experts werk je samen aan toekomstscenario's, het businessmodel, strategie of het uitvoeren van acties.

Scope

Bepaal samen de scope van je strategische project. Wat zijn de belangrijkste strategische vragen? Wat is je doeljaar? Wie zijn de stakeholders? Wat is de begrenzing?

Trends

Bepaal welke macrotrends uit onze trendverzameling relevant zijn en hoe je daarop in kunt spelen. Brainstorm over ontwikkelingen in je omgeving. Bepaal de impact en waarschijnlijkheid. En hoe speel je in op de trends?

OGSM Strategy Creator

Vertaal je ambitie en toekomstig businessmodel naar concrete doelstellingen, heldere strategische keuzes en acties op basis van de OGSM-methodiek.

Maatwerk tools

Op ons platform kunnen we snel specifieke tools ontwikkelen. Heb je ideeën? Laat het ons weten! Dan bespreken we de mogelijkheden voor je eigen toolkit.

Neem contact op voor meer info

Benchmark

Hoe presteert je bedrijf in vergelijking met andere bedrijven in de branche? De benchmark geeft inzicht en helpt je gericht te verbeteren.

Toekomstscenario’s

Creëer verschillende toekomstscenario’s op basis van de belangrijkste onzekerheden in je omgeving. Bepaal wat de uitdagingen en strategische opties zijn in elk scenario.

Document

Deel (tussen)resultaten van het project op een contentpagina met versiebeheer en mogelijkheid om deze te downloaden als PDF.

Brainstorm

Laat deelnemers online brainstormen voor de sessie of live tijdens de sessie. Redigeer de ideeën en publiceer het resultaat.

Business Model Creator

Creëer je toekomstige businessmodel. Op welke klantsegmenten richt je je? Welke toegevoegde waarde lever je? Via welke kanalen? Met welke partners? Wat is je onderscheidend vermogen, kracht en kwetsbaarheid?

Actieplan

Bepaal je acties. Evalueer de voortgang van acties, leer van de resultaten en stel nieuwe prioriteiten.

Meer informatie of een afspraak?